01.11.2019 Утраченные иллюзии Ольга Игнатюк , Театральная афиша столицы 25.10.2019 По ком звонит… телефон Светлана Шунейко , Комсомольская правда (Калининград) 11.10.2019 В театре Калягина поставили «Мою жизнь» Чехова Александр Трегубов , Московский комсомолец 04.07.2019 Все так, как вы хотите видеть Екатерина Дмитриевская , Экран и сцена 28.05.2019 СТС Кузбасс: актёры театра "Et Cetera" побывали на лучшем угольном предприятии Кузбасса СТС Кузбасс 01.04.2019 Секрет ее молодости Амалия Абазян , Театральная афиша столицы 01.03.2019 «Дай же ты всем понемногу…» Наталья Старосельская , Страстной бульвар, 10 01.03.2019 Не буди лихо Ольга Смирнова , Театральная афиша столицы 15.02.2019 Ваше благородие, господин юбиляр Екатерина Дмитриевская , Экран и сцена 13.02.2019 Премьера комедии «Утро туманное» состоялась в театре Et Cetera Анжелика Заозерская , Вечерняя Москва 05.02.2019 Туманность Рустама: Соавтор "Белого солнца пустыни" поставил пьесу в "Et Cetera" Ирина Корнеева , Российская газета

Игра на живот и смърт по Морфов

Майя Праматарова
ОБАЧЕ , 07.01.2018
Актьорите са навсякъде: на сцена, авансцена, под сцена, а на финала те политат и към покрива. Тези промени биха били обикновена еквилибристики, ако не е актьорската игра – точна, с тънък усет за парадокс и умение за превключване от тук и сега – там и отвъд.
Представлението работи на принципа на непредвидимостта, като постепенно се сгъстява времето и пътят до трагедията става все по-кратък. Само преди секунда представена  жанрова картина: сватба в костюми от времето на Медичите, която се разрушава за миг от агресията на съвременните технологии и, след докосване до мечтата чрез нямото кино, се стига до смъртта. Киното в представлениeто е приравнено към мечтата, любовта и съня, към блаженствата на човека, пък било и пo време на чума.

Премиерата на “Декамерон. Любов по време на чума” предстои и за нея след време ще се говори така, както за други руски представления на Сашо Морфов, които го срещнаха с актьори като Александър Абдулов,  Александър Калягин и Александър Баргман, с руската театрална школа, която при всички разлики и разклонения, които има днес е запазила една обща характеристика – репертоарните спектакли живеят дълго. “Бурята” продължава да е в афиша на Театър “Комисаржевска” (играна над 300 пъти), както и “Татко Юбю” на Жари на Театър Et Cetera.